Banner
vr: 10°C
za: 14°C
zo: 14°C
09 oktober 2013
Afdrukken E-mailadres

'Dat heeft Justitie mooi voor elkaar'

politiepet 01

TUITJENHORN - De weduwe van Theo Spaansen uit Tuitjenhorn is woedend op justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Haar man werd geholpen door huisarts Nico Tromp.

Het was de euthanasie van haar man die aanleiding was om onderzoek te doen naar het handelen van hun huisarts Nico Tromp. En dat terwijl de familie juist heel blij was met de arts.Deze week pleegde huisarts Nico Tromp zelfmoord

In gesprek met RTV Noord-Holland benadrukt weduwe Elly Spaansen nog maar eens dat haar man echt bij euthanasie gebaat was. "In zijn laatste nacht kwam de dokter rond kwart over twee binnen. Hij zei: "man wat ben jij er slecht aan toe." Z'n longen waren volgelopen en hij zou gestikt zijn als de dokter niet had ingegrepen”.

Drie dagen na de uitvaart stond de recherche op de stoep van de weduwe. Ze moest mee naar het politiebureau en werd urenlang verhoord. “Hij is écht gepakt op z'n goedheid."

"Toen ik uiteindelijk hoorde dat de dokter zelfmoord had gepleegd dacht ik: "Dat heeft Justitie mooi voor elkaar, dat het zover is gekomen"", vervolgt Spaansen. "Ik ben heel boos, echt heel boos. We hadden een prima band, dit heeft hij niet verdiend en z'n familie ook niet."

Bekijk het gesprek met de weduwe bij RTV Noord-Holland

Deel dit bericht

Login of registreer om een reactie te plaatsen.