Ouderen krijgen informatie over preventie

Oudere inwoners krijgen steeds vaker te maken met criminele pogingen waar zij preventief iets aan kunnen doen. In samenwerking met de politie, Wooncompagnie en de ING bank krijgen ouderen in gemeente Schagen voorlichting over inbraakpreventie, babbeltrucs, skimmen en dergelijke. Zodat zij hun huis beter kunnen beschermen en beter voorbereid zijn als iemand bij hen aanbelt.

Er komen drie bijeenkomsten, verdeeld over de gemeente, in de week van 25 september. Maandagochtend 25 september om 10.30 uur in de Kolfweid in Callantsoog. Dinsdagmorgen 26 september om 10.30 uur in ‘Onder de Acacia’s’, Acaciaplein Schagen en donderdagmorgen 28 september om 10.30 uur in dorpshuis “De Klimop” in Sint Maarten. De bijeenkomsten duren anderhalf uur. Het aantal mensen dat mee kan doen is beperkt, maximaal vijftig. Opgeven kan via het servicepunt van Wonen Plus Welzijn: www.wonenpluswelzijn.nl (http://www.wonenpluswelzijn.nl/pd-21592-1-13454/product/voorlichting__advies)

Hoe je je woning kunt beveiligen, daarover vertelt de Wooncompagnie tijdens de bijeenkomst. Dat ouderen aan hun eigen deur lastig gevallen worden en zelfs overrompeld door kwaadwillige mensen, daar weet de politie alles van. Omdat er zoveel aangiften zijn van mensen die veel geld zijn kwijtgeraakt bij babbeltrucs of aan klusjesmannen uit het buitenland (Irish travellers), vertelt de politie hierover. Wat er gebeurt en wat je moet doen om dit te voorkomen. Ook vertelt de politie over andere verdachte ontwikkelingen. Tenslotte vertellen ook mensen van de ING bank over wat skimmen is, hoe je dat kunt herkennen en welke internetfraude ook jou als oudere kan overkomen.

Foto politie 01 Foto politie 01

Reacties
Reactie: (Aad)
25-9-2017, 12:41
Wie prepaid naar de politie belt, is duur uit met een 0900 nummer. Bel je sowieso de politie, wordt je stem opgenomen. Leuker kunnen ze het blijkbaar niet maken! Het beste is meer politie op straat.